راهی به سوی چشم مصنوعی!

 مطالعات و آزمایشات زیادی بر روی چشم و بازیابی بینایی انجام شده است. به تازگی محققان موفق شده اند یک ابزار الکترونیکی بی سیم اختراع کنند که از ان در بازیابی بینایی بهره گرفته خواهد شد. این ابزار در پروتز شبکیه چشم به کار گرفته می شود.

 

اخیرا محققان نشان دادند که چگونه می‌توان از یک قطعه الکترونیکی برای بازیابی بینایی<Restore Sight> در موش استفاده کرد.

در این پروژه که با همکاری شرکت نانوویژن بیوساینس و دانشگاه کالیفرنیا انجام شده محققان موفق به ساخت ابزار الکترونیکی بی‌سیم شدند که می‌توان از آن برای پروتز شبکیه چشم استفاده کرد. نتایج این پروژه می‌تواند یک گام دیگر پزشکان را به بازیابی توانایی پاسخ نرون‌های شبکیه چشم به نور، نزدیک‌تر کند.

در این فناوری از آرایه‌هایی از جنس نانوسیم سیلیکون استفاده شده که به صورت خودبه‌خودی نسبت به نور و تحریک الکتریکی پاسخ می‌دهد. این نانوسیم‌ها موجب می‌شوند تا پروتز چشم با تفکیک‌پذیری بیشتری به نور پاسخ دهد به طوری که امکان ساخت یک گیرنده نوری متراکم برای شبکیه چشم انسان فراهم می‌شود.

این ابزار بدون سیم بوده و می‌تواند اطلاعات را با کارایی بالا انتقال دهد. این نانوسیم‌های سیلیکونی دارای توانایی بینایی به تقلید از چشم انسان هستند، به طوری که نانوسیم‌ها به صورت شبکه‌ای از الکترودها در آمده و به صورت مستقیم توسط نور فعال می‌شوند. ترجمان مستقیم نور به سیگنال‌های الکتریکی موجب شده مکانیسم کار بسیار ساده باشد و بتوان معماری آن را برای پروتز چشم به کار گرفت.

از آنجایی که هدر رفت انرژی در سامانه بی‌سیم بسیار اندک است، کارایی این روش افزایش می‌یابد به طوری که ۹۰ درصد از انرزی انتقال یافته برای تحریک به کار می‌رود. با استفاده از یک جفت کویل القائی، هم توان و هم اطلاعات را می‌توان از بیرون از بدن به داخل چشم منتقل کرد. این سامانه قادر به ارسال و دریافت یک بیت اطلاعات در هر دو چرخه از سیگنال RF ۱۳,۵۶ مگاهرتزی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *