طب سنتی در قبال نمک نیز مثل هر ماده غذایی دیگری نظراتی دارد و منافع زیادی برای آن بر شمرده است و در خصوص مضرات آن برای برخی مزاجها نیز صحبت کرده است و باید به این نکته توجه شود که در طب جدید نیز برعدم مصرف نمک توصیه نشده است و بر کنترل مصرف آن تاکید شده است و این در خصوص همه مواد غذایی صادق است.
در مورد مصرف نمک دریا همواره اختلاف نظر بین متخصصان طب سنتی وجود داشته، برخی معتقدند بهتر است از نمک تصفیه شده یددار استفاده کنیم ولی این استفاده کاملا کنترل شده باشد و استفاده از نمک دریا را به علت خشک شدن دریاچه ها و تغلیظ آلودگی های صنعتی بر جای مانده در آن، مضر برای سلامت انسان میدانند. برعکس گروهی نیز اعتقاد دارند نمکهای موجود در بازار نمک تجزیه شده به همراه یُد شیمیایی است که بیش از بیست برابر نیاز بدن هست و باعث ایجاد مشکل در افراد می گردد، همچنین استفاده از نمک معمولی برای افراد دارای فشار خون بالا یا بیماران، بسیار مضر است.
نمک دریا چیست؟
نمک دریا به نمک حاصل از تبخیر آب دریاها و دریاچه ها گفته میشودو در مقایسه با نمک تصفیه شده، رنگ تیره تری دارد، زیرا مواد معدنی ضروری را از خاک رس موجود در آب، جذب کرده است. و نکته قابل توجه در مورد این نمک آن است که، این نمک ها تصفیه، دست کاری و تجزیه شیمیایی نشده اند. در واقع نمک دریا بر خلاف نمک تصفیه شده، فرآیند ساده ای از نظر تصفیه را پشت سر می گذارد و به همین دلیل، رطوبت و مواد معدنی باارزش خود را حفظ می کند. آب و هوا و مکان جغرافیایی استخراج نمک دریا نقش مهمی را در کیفیت و ترکیب مواد معدنی آن ایفا می کند.
لازم است بدانید زمانی استفاده از نمک دریا به جای نمک طعام معمولی ارجحیت خواهد داشت که در قالب استانداردهای موجود، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت گرفته باشد.