هر حسگر بسته به تعریف وظیفه خاصی را بر عهده دارد که می تواند بر بخش های مختلف یک گوشی تاثیرگذار باشد. در این مجموعه قصد داریم به شکلی بسیار خلاصه و مختصر با این حسگرها و وظایف آنها آشنا شویم. بخش اول به شتاب سنج اختصاص دارد.
تلفن های هوشمند امروزه به یکی از کاربردی ترین تجهیزات زندگی ما تبدیل شده اند. ده سال قبل کارکرد این دستگاه ها تنها برقراری تماس های صوتی و دریافت پیام های متنی بود. اما امروز می توان تقریبا هر کاری را به وسیله این دستگاه ها انجام داد. همین نکته باعث شده تولید کنندگان به تدریج ابزارهای بیشتری را در تلفن های هوشمند جایگذاری کنند. از دوربین گرفته تا فرستنده ها و گیرنده های امواج الکترومغناطیسی و البته حسگرها. حسگرها نقش پررنگی در تلفن های هوشمند بازی می کنند و تعداد آنها هم کم نیست.
هر حسگر بسته به تعریف وظیفه خاصی را بر عهده دارد که می تواند بر بخش های مختلف یک گوشی تاثیرگذار باشد. در این مجموعه قصد داریم به شکلی بسیار خلاصه و مختصر با این حسگرها و وظایف آنها آشنا شویم. بخش اول به شتاب سنج اختصاص دارد.
سنسور شتاب سنج از بخش های مختلف تشکیل شده که شامل ساختارهای کریستالی میکروسکوپی است که در زمان اعمال نیرو در اثر شتاب پیدا کردن گوشی تحت فشار قرار می گیرند. در اثر این فشار شتاب سنج می توان ولتاژ ورودی از کریستال ها را تحلیل کرده و اندازه شتاب در هر جهت حرکت گوشی را محاسبه کند.
شتاب سنج ها وظیفه بررسی و تحلیلت حرکات محوری را بر عهده دارند و علاوه بر تلفن های هوشمند از آنها در دستبندهای سلامتی و برخی ساعت های هوشمند استفاده می شود. در واقع به دلیل وجود شتاب سنج است که تلفن هوشمند شما قادر به شمردن تعداد گام های برداشته شده و فعالیت هایی نظیر آن است. دیگر کاری توسط شتاب سنج انجام می شود آن است که مشخص می کند گوشی کاربر در کدام جهت قرار دارد. این ویژگی به خصوص در سال های آینده و با قدرتمندترین گوشی های موبایل برای اجرای محتوای واقعیت افزوده اهمیت بیشتری خواهد یافت. همان طور که از اسم شتاب سنج بر می آید، این قطعه شتاب حرکتی گوشی را در جهت های مختلف مختصاتی به دست آورده و به وسیله این کار کمک می کند برنامه هایی مانند اسنپ چت و اینستاگرام بتوانند فیلترهای زنده خود را بر روی تصاویر اعمال کنند. از دیگر کارکردهای سنسور شتاب سنج در تلفن های هوشمند می توان به تغییر شکل نمایش محتوا از حالت پرتره به لنداسکیپ (افقی و عمودی شدن آنچه در گوشی نمایش داده می شود)، نمایش سرعت حرکت در برنامه های نقشه خوان و کارکردهایی نظیر آنها اشاره کرد.
در قسمت های بعدی به بررسی سایر سنسورهای موجود در یک تلفن هوشمند خواهیم پرداخت.