AMD فروش پردازنده‌ های تردریپر 1900X و رایزن پرو را آغاز می‌کند

ای‌ام‌دی هم‌زمان با معرفی دو پردازنده‌ی تردریپر، اعلام کرد که پردازنده‌ای با نام 1900X در راه است. حالا پس از حدود یک ماه، پردازنده‌ی جدید وارد بازار شده است.

زمانی که ای‌ام‌دی پردازنده‌های 1950X و 1920X را معرفی کرد، اعلام کرد که پردازنده‌ی سومی با نام 1900X در آینده عرضه خواهد شد. اکنون پس از حدود یک ماه از معرفی دو پردازنده‌ی قبلی، پردازنده‌ی جدید بالاخره وارد بازار شده است.

در سری تردریپر، 1900X پردازنده‌ای غیر عادی به نظر می‌رسد. 1950X یک نسخه‌ی کامل و پردازنده‌ی 1920X یک نسخه‌ی ارزان‌تر به شمار می‌آیند؛ ولی هر دو دارای هسته‌های بیشتری نسبت به پردازنده‌های رایزن هستند. درحالی‌که پردازنده‌ی 1900X با ۸ هسته‌ی فعال بیشتر شبیه به رایزن 1900X است.

پس چرا ای‌ام‌دی پردازنده‌ی ۸ هسته‌ای برای یک پلتفرم رده بالا معرفی می‌کند، درحالی‌که یک تراشه‌ی زپیلین می‌تواند همان کار را با ۱۰۰ دلار کمتر و نصف توان مصرفی تردریپر 1900X انجام دهد؟ باید بگوییم با اینکه تعداد هسته‌های این پردازنده مشابه با 1800X است ولی از ورودی/خروجی بیشتر و پهنای باند حافظه بالاتری نسبت به پلتفرم رایزن برخوردار است. به عبارت دیگر حافظه‌ی ۴ کاناله‌ی DDR4 در کنار ۶۴ خط PCIe، دو برابر پهنای باند و سه برابر خط PCIe بیشتری نسبت به پردازنده‌های رایزن معمولی به ارمغان می‌آورد. به غیر از تعداد هسته‌ها، تنها تفاوت پردازنده‌ی 1900X با سایر پردازنده‌های تردریپر، کش ۱۶ مگابایتی آن است (سایر پردازنده‌های تردریپر از ۳۲ مگابایت کش برخوردار هستند). در مقابل فرکانس ۳۸ گیگاهرتزی این پردازنده، باعث می‌شود که 1900X بیشترین فرکانس پایه را نسبت به سایر پردازنده‌های رایزن و تردریپر داشته باشد.

با توجه به معماری چندتراشه‌‌ای تردریپر، پردازنده‌ی 1900X در تمامی تست‌ها از نظر کارایی برابر یا بهتر از پردازنده‌ی رایزن 1800X نخواهد بود. به هر حال با قیمت ۵۴۹ دلاری، این پردازنده ارزان‌ترین راه برای رسیدن به امکانات پلتفرم رده‌ بالای ای‌ام‌دی است. بنابراین برای کاربردهایی که نیازمند تعداد ترد زیادی نیست ولی به ورودی/خروجی و پهنای باند بالایی نیاز دارد، پردازنده 1900X بهترین انتخاب است. متأسفانه برای این پردازنده بررسی و بنچمارکی از سوی ای‌ام‌دی در دسترس نیست.

در کنار این پردازنده‌ی رده بالا، ای‌ام‌دی از امروز فروش پردازنده‌های رایزن پرو را نیز آغاز می‌کند؛ این پردازنده‌ها در ماه جولای رونمایی شدند و در واقع نسخه‌ای سازمانی از پردازنده‌های استاندارد رایزن هستند که از پشتیبانی بهتر و ویژگی‌های مانند امنیت بیشتر و امکانات مدیریتی برخوردار هستند. بر این اساس شرکت‌هایی مانند اچ‌پی، لنوو و دل آماده‌ی فروش محصولات خود با پردازنده‌های رایزن پرو در طول هفته‌های آتی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *