بدون عنوان

این روزها خبری مبنی بر وجود پنی سیلین های آلوده در فضای مجازی دست به دست می شود. در این خبر به نتیجه بررسی پنی سیلین ها و احتمال آلوده بودن آنها می پردازیم.

خبر پنی سیلین های آلوده در فضای مجازی

هفته گذشته زن جوانی در نیشابور با علائم سرماخوردگی به یکی از مراکز درمانی این شهرستان مراجعه کرد و پس از تزریق پنی سیلین 6.3.3 جان خود را از دست داد.  در پی این ماجرا معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در نامه‌ای از مدیران بیمارستان‌ها، درمانگاه و داروخانه‌‌های این شهرستان خواست از تجویز و تزریق ویال پنی سیلین ٦.٣.٣ شرکت جابر ابن حیان خودداری کنند .

اکبر عبدالهی اصل، مدیر کل دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو  در این زمینه می‌گوید: براساس مستندات و در بازدیدهای صورت گرفته از خط تولید و منابع این دارو مشخص شد منبع تامین ماده اولیه تولید پنی سیلین، منبع قابل قبولی بوده و حتی تاکنون از منبع فوق مرجوعی ماده اولیه گزارش نشده است. بر همین اساس در نامه‌ای به معاونان غذا و داروی سراسر کشور اعلام شد،  خط تولید ویال‌های تزریقی پنی سیلین شرکت جابر دارای شرایط مناسب و قابل قبول تولید ویال‌های تزریقی است.

وی در مورد بازتاب نامه معاونت غذا و داروی نیشابور مبنی بر دستور جلوگیری از توزیع ویال پنی سیلین 6.3.3 با شماره ساخت 5G1601 به تاریخ 10/2019 در فضای مجازی می‌گوید:  نحوه برداشت و درج نامه از اساس اشتباه بوده، زیرا طبق بررسی‌های انجام شده بر روی نتایج کیفی و آزمایشگاهی، تمامی موارد مصرفی در تولید داروی فوق مطابق با فارماکوپه‌های معتبر و بر اساس پروانه ساخت دارو بوده است .  با توجه به بررسی‌های به عمل آمده تاکنون دلیلی بر کیفیت نداشتن داروی مذکور وجود ندارد، بر همین اساس این دارو قابل استفاده است .

تصویر اصل نامه   معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور

penicillin_infected_copy.jpg

رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو نیز پیش از این در واکنش به این خبر گفته بود: گزارش مرگ متعاقب تزریق پنی سیلین ٦.٣.٣ را تایید مى‌کنم، اما هنوز علت مرگ قطعی نشده است. همچنین باید توجه کرد که تزریق پنی سیلین در برخی افراد به بروز شوک آنافیلاکسی منجر می‌شود، اما به هر حال داروی مورد نظر در حال بررسی است و نمونه‌های دیگری از این دارو برای بررسی‌های بیشتر به اداره کل آزمایشگاه‌های کنترل غذا و دارو ارسال شده است.

البته همه این گفته‌ها درحالی‌ است که در خرداد ماه امسال نیز روابط عمومی سازمان غذا و دارو از جمع آوری ویال پنی‌سیلین این شرکت دارویی خبر داده و اعلام کرده بود: ویال پنی‌سیلین شرکت داروسازی جابربن‌حیان با سری ساخت 4M 1404 و تاریخ تولید 3/2016 با علت احتمال آلودگی و ایراد در فرمولاسیون دارو از سطح عرضه جمع‌آوری می‌شود.

پنی سیلین 3-3-6، برای درمان و پیشگیری در فارنژیت‌های عفونی(التهاب گلو)، عفونت‌های حاد و شدید و عفونت‌های مزمن کاربرد دارد.  افرادی که حساسیت شدید به هر یک از انواع پنی سیلین‌ها یا سفالوسپورین‌ها دارند باید از تزریق این دارو خودداری کنند. همچنین افرادی که اختلال در عملکرد کلیه دارند، افرادی که سابقه آلرژی و حساسیت به آلرژن‌های مختلف دارند و افرادی که سابقه اختلالات خونریزی دهنده به دنبال مصرف پنی سیلین‌ها دارند، نیز باید در مصرف این دارو احتیاط کنند ، زیرا در صورت مصرف همزمان این دارو با داروهای مسدود کننده بتا آدرنرژیک باعث افزایش خطر و شدت بروز واکنش‌های آنافیلاکتیک (حساسیتی) می‌شود. تشنج (در دوزهای بالا )، اسهال، تهوع، استفراغ،‌ نارسایی احتقانی قلب (در دوزهای بالا ) و واکنش افزایش حساسیت (راش، کهیر، لرز، تب، ادم، آنافیلاکسی) نیز از عوارض جانبی مصرف این دارو است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *