او در بیانیه ای توضیح داد که تلگرام از CDN اجاره ای که از ارائه دهندگان CDNهای جهانی تهیه شده است، برای کشورهایی که در آنها CDN اختصاصی ندارد، استفاده میکند. ایران نیز مانند ترکیه، عراق، هند، اندونزی و یا آرژانتین یکی از همان کشورها به حساب می آید.
به نقل از خبرگزاری مهر امروز محمود واعظی در حاشیه مراسم افتتاح فاز نخست پروژه دولت الکترونیک در مورد خبرهای منتشر شده توضیح داد و گفت:
ما این موضوع را بارها توضیح دادیم اما شاهد هستیم که برخی از موضوع انتقال سرور برداشت های اشتباه دارند. اینکه گفته می شود سروری منتقل شده تا ایران بتواند اطلاعات فیلتر کند و دسترسی و دخالت صورت بگیرد نادرست است. مدیر تلگرام این موضوع را تکذیب کرده است. انتقال سرور برای قرار گرفتن CDN در راستای افزایش سرعت، کیفیت و انتقال محتوای کانال های پرظرفیت و پرمصرف تلگرام انجام شده و به جای آنکه این محتوا به خارج از کشور برود و مجددا در دسترس کاربران ایرانی قرار گیرد، با وجود CDN ها این مسیر کوتاه شده و کیفیت سرویس افزایش می یابد. این موضوع را هیچ کس رد نکرده و کاملا درست است.
محمد جواد آذری جهرمی، مدیر عامل شرکت زیرساخت و معاون وزیر نیز در اظهار نظری اعلام کرد:
آنچه برداشت بنده از توئیت مدیر تلگرام بود، تکذیب اظهارات آقای واعظی نبود، بلکه توضیح و تصحیح برخی برداشتها بود. یک نسخه از شبکه توزیع محتوای تلگرام به صورت محلی در ایران راهاندازی شده است. دولت درخواستی برای دسترسی به اطلاعات خصوصی مردم از تلگرام نداشته است و فضاسازی در این خصوص با اهداف خاصی دنبال میشود. طبیعتاً راهاندازی این شبکه توزیع محتوا در ایران باعث افزایش کیفیت سرویس و کاهش قیمت تمام شده برای کاربران اینترنت میشود. انتظار داریم با افزایش تعاملات که محدود به تلگرام هم نیست، فضای ایران هراسی را بشکنیم.