بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی، نان باید پر فیبر (پر سبوس) و کم نمک باشد تا علاوه بر تامین فیبر (نیاز روزانه انسان به فیبر ۳۰ گرم است) و املاح (آهن، کلسیم، فسفر، روی، منیزیم) مورد نیاز بدن، از بروز بیماریهای غیر واگیر (چاقی، قند خون، چربی خون، فشارخون، سکته قلبی، سکته مغزی) نیز جلو گیری کند.
از آنجایی که در کشور ما، نان بیشترین استفاده را در خانواده کربوهیدراتها دارد، نقش مهمی را در سبد غذایی ایفا میکند، لذا باید از هر نظر کامل باشد و ضمن تامین انرژی مورد نیاز بدن، سلامتی افراد را نیز بیمه کند.
استفاده از نانهای کامل و سبوس دار به جای نانهای با آرد سفید، ضرورت دارد، اگر آرد سبوس دار باشد، در این صورت اسید فیتیک سبوس توسط مخمرها در طی تخمیر میشکند و خاصیت دفع کنندگی خود را از دست میدهد و هضم و جذب آن بهتر شده و خاصیت تغذیهای پیدا میکند.
آیا نانی که روی آن سبوس پاشیده باشند؛ برای سلامتی مفید است؟
واقعیت این است که سبوس پاشیده شده روی نان خاصیت تغذیهای ندارد و برعکس به دلیل داشتن اسید فیتیک از جذب املاح غذا جلوگیری و باعث دفع آن میشود.
سبوس باید در آرد موجود بوده و تخمیر شود تا خاصیت تغذیهای داشته باشد بنابراین پوستههایی که روی نان میپاشند نه تنها خاصیت تغذیهای ندارد بلکه باعث عدم جذب املاح غذا میشود.