غول‌های فناوری خواستار ادامه اجرای برنامه داکا توسط ترامپ شدند

غول‌های فناوری آمریکایی با مخاطب قرار دادن دونالد ترامپ و دیگر رهبران سیاسی، خواستار ادامه‌ی اجرای برنامه‌ای شدند که به مهاجران جوان فاقد مدرک اقامت، اجازه می‌دهد در کشور باقی بمانند.

تعویق اقدام علیه مهاجران یا به اختصار داکا (DACA) برنامه‌ای است که به ابتکار رئیس جمهور سابق ایالات متحده، باراک اوباما شکل گرفت. این برنامه که به نام برنامه‌ی رؤیاها نیز معروف است، این فرصت را به مهاجران جوان می‌دهد که در صورت برخورداری از شرایط و ضوابط معین، به‌جای اخراج از آمریکا، در این کشور باقی بمانند و صاحب شغل بشوند یا به تحصیل بپردازند.

گزارش‌های مختلف حاکی از آن هستند که دولت ترامپ مشغول حذف این برنامه است. در صورت لغو این برنامه، آینده‌ی تقریبا ۸۰۰ هزار تن در هاله‌ای از ابهام قرار می‌گیرد. با وجود آنکه صحت این گزارش‌ها تاکنون تأیید نشده‌ است، یک گروه فعال سیاسی که در سال ۲۰۱۳ توسط فیسبوک شکل گرفت، با پشتیبانی غول‌های فناوری آمریکا در نامه‌ای از این برنامه دفاع کرده‌ است.

این گروه در حمایت از این برنامه، یک نامه‌ی سرگشاده خطاب به رئیس‌جمهور و دیگر رهبران سیاسی منتشر کرده‌ است:

۳۱ آگوست ۲۰۱۷.

به: رئیس‌جمهور دونالد ترامپ.

از: سخنگوی گروه پل رایان، رهبران گروه، نانسی پلوسی، میچ مک‌کانل و چارلز شومر.

ما به‌عنوان کارآفرینان و رهبران تجاری، نگران سیاست‌های تازه‌ای در حوزه‌ی مهاجرت هستیم که آینده‌ی مهاجران جوان غیر قانونی را که به آمریکا آمده‌اند در معرض تهدید قرار می‌دهد.

تعویق اقدام علیه کودکان از راه رسیده یا داکا که به تقریبا ۸۰۰ هزار تن از مهاجران، حق طبیعی داشتن شغل یا تحصیل بدون خطر اخراج از کشور می‌دهد در مخاطره قرار گرفته است. تمام افراد ذی‌نفع از برنامه‌ی داکا، در آمریکا بزرگ شده‌اند، اسامی آن‌ها ثبت شده، بررسی سابقه به‌صورت گسترده‌ای در قبال آن‌ها انجام شده است و مالیات می‌پردازند.

بیش از ۹۷ درصد آن‌ها اکنون در مدارس مشغول هستند یا به‌صورت نیروی کار درآمده‌اند. ۵ درصد آن‌ها کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کرده‌اند، ۶۵ درصد اقدام به خرید یک وسیله‌ی نقلیه کرده و ۱۶ درصد آن‌ها مالک اولین خانه‌ی خود شده‌اند. حداقل ۷۲ درصد از ۲۵ کمپانی ثروتمند برتر از ذی‌نفعان برنامه‌ی داکا به‌عنوان کارکنان خود استفاده می‌کنند.

در صورتی که ما اقدام به حفظ برنامه‌ی داکا نکنیم، تمام این ۷۸۰ هزار مهاجر سختکوش، امکان فعالیت قانونی را در این کشور از دست خواهند داد و تک‌تک آن‌ها در معرض خطر اخراج از آمریکا قرار خواهند گرفت. اقتصاد ما ۴۶۰.۳ میلیارد دلار از تولید ناخالص داخلی و ۲۴.۶ میلیارد دلار از مالیات‌ تأمین اجتماعی و مراقبت‌های پزشکی را از دست خواهد داد.

مهاجران برای آینده‌ی کمپانی‌های ما و اقتصاد ما ضروری هستند. با وجود آن‌ها، ما رشد می‌کنیم و شغل ایجاد می‌کنیم. آن‌ها یکی از دلایل برتری اقتصاد ما در سطح جهان هستند.

ما از رئیس‌جمهور ترامپ درخواست می‌کنیم تا برنامه‌ی داکا را حفظ کند. ما از کنگره درخواست می‌کنیم تا این برنامه را حفظ کنند یا قانونی وضع کنند تا برای این مهاجران جوانی که در کشور ما بزرگ شده‌اند، فرصت اقامت دائم فراهم کند.

اسامی مدیرانی که این یادداشت را امضا کرده‌اند از این قرار است: برایان چسک، مدیرعامل Airbnb، جف بزوس، مدیرعامل آمازون، تیم کوک، مدیرعامل اپل، آرون لوی، مدیرعامل باکس، دیوید ونیگ، مدیرعامل eBay،  شریل سندبرگ، مدیر ارشد فیسبوک، ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل، جان زیمر و لوگان گرین، بنیان‌گذاران لیفت، رید هستینگز، مدیرعامل نت‌فلیکس، مارک بنیوف، مدیرعامل سیلزفروس، توان فم، مدیر ارشد اوبر و بسیاری دیگر.

کمپانی‌های دیگر نیز در حمایت از این برنامه‌، به‌صورت جداگانه اقدام کرده‌اند. برد اسمیت، مدیر ارشد و رئیس مایکروسافت، در نامه‌ای اعلام کرده است که موافقت اعضای برنامه‌ی «نیرومندتر کردن آمریکا» در لغو برنامه‌ی داکا، یک قدم رو به عقب برای تمام کشور خواهد بود. ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت دیدگاه‌های خود را به‌عنوان یک مهاجر مطرح کرده و توضیح داده است که قدرت آمریکا از ترکیب جمعیتی جهانی آن‌ نشات می‌گیرد.

مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک اعلام کرده است که این افراد جوان نماینده‌ی آینده و اقتصاد کشور ما هستند. همچنین کمپانی اوبر در بیانیه‌ای اعلام کرد که مهاجران شایسته‌ی این هستند تا فرصت پیگیری رؤیای آمریکایی خود را داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *