جزييات روش جدید عرضه‌ اینترنت ثابت تشریح شد

معاون فنی سازمان تنظیم مقررات، جزییات نهایی روش جدید عرضه‌ی اینترنت ثابت را تشریح کرد.

کمسیون تنظیم مقررات و ارتباطات هفته‌ی گذشته سرانجام طرح پرحاشیه‌ی جدید ‌عرضه‌ی اینترنت ثابت را تصویب کرد و پس از آن، وزیر ارتباطات کلیتی از این طرح ارائه داد. بر اساس این مصوبه، فروش حجمی اینترنت برای همیشه در کشور متوقف می‌شود. امروز جزییات جدیدتری از این طرح منتشر شده است. معاون بررسی‌های فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در تشریح جزییات این طرح به تمرکز طرح بر تقویت ترافیک داخلی و شبکه‌ی ملی اطلاعات اشاره کرد.

صادق عباسی شاهکوه تأکید کرده است که اسم این طرح، عرضه‌ی اینترنت نامحدود نیست. البته اولین فردی که این طرح را به این نام خواند، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود؛ ولی پس از انجام بررسی‌های فنی مشخص شد که عرضه‌ی اینترنت به‌صورت نامحدود از لحاظ فنی میسر نیست.

عباسی شاهکوه درباره‌ی مدل عرضه‌ی این طرح در دنیا توضیحاتی ارائه کرده است. به گفته‌ی وی، در دنیا دو مدل برای روش اتصال محور وجود دارد. در مدل اول وقتی مصرف کاربر از سقف مجاز عبور کند، سرعت را کم می‌کنند و در مدل دوم با گذشتن از سقف مجاز به کاربر امکان خرید حجم اضافه می‌دهند. در اجرای این طرح در ایران، مدل دوم انتخاب شده است.
قیمت‌، حجم‌ و سرعت‌ طرح‌ جدید اینترنت

در روش جدید چند محدوده‌ برای سرعت تعریف شده است و هر محدوده قیمت خاص خود را دارد. محدوده‌های سرعت شامل تا ۲ مگابیت بر ثانیه، ۳ تا ۶ مگابیت بر ثانیه و ۶ تا ۱۶ مگابیت بر ثانیه هستند که مدل آخر تا ۲۰ مگابیت بر ثانیه قابل ارتقاء است. این سه مدل به ترتیب ۲۰ هزار تومان، ۳۵ هزار تومان و ۵۰ هزار تومان قیمت دارند و برای هر سه مدل، ۱۰ گیگابایت ترافیک بین‌المللی و ۲۰ گیگابایت ترافیک داخلی در نظر گرفته شده است.

برای کاربران کم‌مصرف، مدل خاصی در نظر گرفته شده است که سرعت کمتر و قیمت پایین‌تر خواهد داشت. سرعت در مدل کم‌مصرف، یک مگابیت بر ثانیه است. این بسته که قیمت آن ۱۰ هزار تومان تعیین شده، دارای ۳ گیگابایت ترافیک خارجی و ۶ گیگابایت ترافیک داخلی است.
عباسی شاه‌کوه تأکید کرد که در روش جدید، قیمت اینترنت برای کاربران کمتر تمام می‌شود.

در تمام سرویس‌ها امکان ارائه‌ی حجم داخلی از ۲ تا ۱۰ برابر حجم خارجی وجود دارد. برای مثال سرویس ۲ مگابیت، ۱۰ گیگابایت حجم بین‌المللی و ۲۰ گیگابایت اینترنت داخلی دارد که میزان ترافیک داخلی آن تا ۲۰۰ گیگابایت قابل ارتقاء است. به گفته‌ی عباسی شاهکوه، مشترک با این حجم می‌تواند روزانه ۱۰ ساعت دانلود داشته باشد، وی اعلام کرده است که اگرچه مصداق نامحدود مطلق وجود ندارد؛ ولی در عمل سرویس نامحدود ارائه می‌شود.

در طرح جدید، هر گیگابایت ترافیک بین‌المللی مازاد بر سقف تعیین‌شده، ۳ هزار تومان و هر گیگابایت ترافیک داخلی ۱۵۰۰ تومان خواهد بود.

در این طرح امکان تبدیل ترافیک بین‌المللی به داخلی وجود دارد. هر کاربر می‌تواند در صورت تمایل، یک گیگابایت ترافیک خارجی را به ۲ گیگابایت ترافیک داخلی تبدیل کند.

همچنین برای اولین بار، مدل تعرفه‌گذاری سرعت‌های ۲۰ تا ۵۰ مگابیت ‌بر ثانیه طراحی شده است. این سرویس بر بستر فیبر نوری ارائه خواهد شد. قیمت‌های اینترنت برای تمام سرعت‌های مبتنی بر سیم‌ مسی یا فیبر نوری یکجا تعرفه گذاری شده‌اند و تعرفه‌ها مستقل از فناوری‌ خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *